Julekaker

Jeg liker å være tradisjonell når julen nærmer seg, så da baker jeg mer en hele resten av året. Tenkte å legge ut oppskriftene på julekakene jeg baker i år. Den første sorten min i år ble litt tilfeldig valgt. Jeg hadde en brødform jeg skulle levere tilbake til en venninne, og tenkte at jeg som takk for lånet skulle fylle den med noe godt. Jeg er ikke spesielt glad i delfia-kake så da falt valget på engelsk fruktkake. Da jeg ofte liker å gjøre min egen vri på oppskriftene, fant jeg flere oppskrifter som jeg kombinerte for å lage den jeg ble sittende igjen med:

Fruktkake:

8 dl fiken, tørkede aprikoser, dadler, blåbær, tranebær og rosiner i biter legges over natten i 1 dl congac. (jeg brukte Bache gabrielsen, men tror ikke det er så viktig.

Hakk en neve usaltede pistasjnøtter og en neve pecannøtter grovt.

200 gram smør eller margarin røres hvitt sammen med 180 gram brunt sukker, 4 egg røres inn -ett og ett.

Bland 250 gram hvetemel med 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 1 ts kanel, 1/2 ts nellik (malt) og 1/2 ts muskat.Sikt dette sammen, og bland inn den marinerte frukten og nøttene før det hele vendes inn i smørblandingen.

Fordel i 2 brødformer og stek på 150 grader i ca 1,5 time. Avkjøl kakene og pakk de inn i matpapir med en søyfe på. Gi til en venn eller behold dem selv.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *